Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с оборотите

Колеги вече за 4-5-ти път ми се слючва да играят оборотите и да гасне колата.
    Забелязах, че това става само когато загрее и мине 80-85 градуса и едновременно с това съм дал гази минал съм на 3000-3500 оборота и рязко намаля скороста, в този момент ако искам да сменя предавката например от 4-та на 3-та и гасне.
    също така когато е загряла играят оборотите на свободен ход, играят между 700-1400. А това не е нормално.
    Когато е студена няма такъв проблем, но когато заграее и я настъпя се появява.

Дайте идея от какво може да е.

Тези дни ще видя да я закарам да я проверят, ама ако някой е имал същия случай да сподели.
    Алфа 166, 2.0 ТС 2001год.

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Най-добре е да изчакаш диагностиката на ЕКУ-то.
    Иначе може само да се гадае, което поражда митове
    164 2.0 TS / 166 2.4 JTD

Comment

Re: Проблем с оборотите

Първоначално публикувано от angel1974
      Колеги вече за 4-5-ти път ми се слючва да играят оборотите и да гасне колата.
      Забелязах, че това става само когато загрее и мине 80-85 градуса и едновременно с това съм дал гази минал съм на 3000-3500 оборота и рязко намаля скороста, в този момент ако искам да сменя предавката например от 4-та на 3-та и гасне.
      също така когато е загряла играят оборотите на свободен ход, играят между 700-1400. А това не е нормално.
      Когато е студена няма такъв проблем, но когато заграее и я настъпя се появява.

Дайте идея от какво може да е.

Тези дни ще видя да я закарам да я проверят, ама ако някой е имал същия случай да сподели.
      и моите играят но много леко и то на бензин от петрол При шелския е по добре но не гасне

Comment

Емо, ти ме накара да се замисля над това откъде сипвам бензин. Сега като се сетя тоя проблем ми го правеше най-често, когато зареждах от една малка бензиностанция на Петрол тия дали не са разредили бензина

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Емо, ти ме накара да се замисля над това откъде сипвам бензин. Сега като се сетя тоя проблем ми го правеше най-често, когато зареждах от една малка бензиностанция на Петрол тия дали не са разредили бензина
          Най добре ползвай ШЕЛ, ОМВ или ЕКО ЕЛДА
          98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от MONI
            Най добре ползвай ШЕЛ, ОМВ или ЕКО ЕЛДА
            ОМВ ползвайте за нафта, а от Шел зареждам само рейсинг.Не само могат да го разредят но и да слажат изгоряло масло в бензина.Знам го от приятел бензинджия

Comment

колега angel1974,какъв беше проблема,че и моята взе да гасне и не ще да пали без да подавам газ.
              ALFA ROMEO 166 2.0 T.Spark

Comment

Ами проблема беше и е следния - като загрее и стигне 90 градуса оборотите почват да играят между 700 и 1200.
                Като я настъпя здраво и я изръчкам и мина над 3000-3500 оборота и веднага набия спирачки и освободя от скорост падат оборотите под 500 и гасне.
                Това ми го беше направило 3-4 пъти и я закарах при Бобо, тества я и се оказа, че Ламбда сондата е сдала багажа. Сменихме я и колата се успокои............. до онзи ден, когато пак стана същото.
                Днес пак я закарах при него и сега я гледа. По принцип има проблем с гърнето и от там може да се влияе ламбда-та, ако и след като го оправят пак имам същия проблем остава да е моторчето за празен ход.

Довечера ще ходя да я взема и утре ще ти напиша дали проблема е оправен.

Comment

е,аз тогава да изчакам.

Comment

и,докато чакам,сипвам OMV-100 и машината взе че се оправи!дано не е временно.

Comment

офф: аз преди зареждах ту от ЛукОйл ту от ЕкоЕлда, но в последно време от ЛукОйл ми играят оборотите... а щом сложа Еко-то и си заспива....... кви изводи да си правя незнам
                      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Ние наща е зареждаме от Лукоил 98 бензин с това гориво ной добре е чуствам че варви.В ОМВ 95, 98, според мен са пълни боклуци 100 горе доло го бива ама много пари отива. Това за Пловдив, незнам дали има разлика в горивата в различните градове ама...
                        landikar
                        Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Моята варви най добре с бензин от ОМВ.. 95 и 100..
                          sigpic We Dont Drive FasT,We JusT Fly Slowly ! ! ! http://www.metacafe.com/watch/1027834
                          ex Alfa 166 2.0 T.Spark ex Alfa 156 2.0 T.Spark, ex Alfa 156 1.8TS Ауди А4 Авант ТДИ, BMW 7, Ауди А6 Т и др

Comment

Working...
                          X